Sunday 12 de May de 2024

Rubén Fernández Oliveira, do equipo Norinver, gañador en Touro dun esixente ‘II Trofeo de Ciclismo Camiño do Holandés’ no que participaron 140 corredores de Galicia, Portugal e Asturias

Os 140 ciclistas que hoxe participaron no ‘II Trofeo de Ciclismo Concello de Touro-Camiño do Holandés’ conseguiron poñer en valor e dar lustre á xa tradicional ‘Ruta do Holandés’, unha vía alternativa do Camiño Francés cada vez máis frecuentada e utilizada tradicionalmente por cicloturistas procedentes de Holanda e de países do Centro de Europa. O gañador da proba foi Rubén Fernández Oliveira, do equipo Norinver, que chegou á meta en solitario e sacándolle dos minutos a José Ignacio Méndez, do Supermecados Froiz. Méndez disputou a súa praza ao sprint con Iago Alonso, do Clube Ciclista Chantadino, que foi terceiro.
Hoxe foi un día propicio para o ciclismo afeccionado en estrada. A mañán era fría pero non choveu e o sol apareceu durante boa parte da proba polas estradas do Concello de Touro. Saíron da meta arredor de 140 ciclistas para competir nunha proba para categorías Junior e Máster 30, 40 e 50. A carreira é puntuable para a Challenge CCAGC Touro-A Estrada-O Pino, organizada polo Club Ciclista Asociación Galega de Ciclistas, que, ademáis da carreira de Touro, consta doutras dúas probas: A Estrada, o día 30 de abril; e o 7 de maio no Pino.
A carreira foi dura, según coincidiron os participantes e tamén os organizadores. “O trazado, con contínuas subidas e baixadas, fixo que os corredores tiveran que dar o máximo”, apuntou Juan Bello, presidente do Club Ciclista Asociación Galega de Ciclistas, quen destacou o percorrido polas estradas de Touro como un dos máis “fermosos e esixentes”. “Foi unha carreira espectacular, con todos os ingrediente para dotala de emoción e sigularidade”, apuntou Juan Bello.
Dos 140 corredores que saíron ás 10.30 horas únicamente chegaron a meta uns 70. O circuito tiña 67,40 quilómetros ao longo das estradas do Concello. Unha boa parte do circuito percorreu a AC-240, pola que discurre a ‘Ruta do Holandés’, e tamén percorreu estradas pola beira do Ulla.
O grupo principal de ciclistas foi agrupado ata metade de carreira. No quilómetro 31 rexistrouse un corte do pelotón e un grupo de seis corredores conseguiron adiantarse. Esa media ducia de ciclistas foron agrupados ata o quilómetro 14, no que o gañador conseguiu tomar ventaxa. Rubén Fernández Oliveira logrou percorrer os últimos quilómetros en solitario e físoxe co trofeo. Chegou á meta ubicada en Fonte Díaz, diante do Concello de Touro, en solitario. Empregou unha hora e 49 minutos. O tempo previsto máis rápido estaba fixado nunha hora e 55 minutos. A dous minutos chegaron tres corredores. Entre eles disputáronse a segunda e terceira praza: Méndez (2º) e Alonso (3º). Por equipos levouse a proba o Norinver. Os tres primeiros corredores a proba son tamén os tres primeiros da xeneral da II Challenge CCAGC, xa que a de Touro era a primeira proba dun total de tres. Ao final da carreira, o alcalde de Touro, Ignacio Codesido; e a concelleira de Deportes, Adela Iglesias, fixeron entrega dos trofeos aos gañadores nas diferentes categorías.